top of page

PËR NE

traveler.png

HISTORIA

E themeluar në vitin 2000, Our Own Expeditions udhëheq vendin me udhëtime luksoze në grupe të vogla. Auron Tare themeloi kompaninë pasi kaloi disa vite duke krijuar Parkun Kombëtar të Butrintit si një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.  Fillimisht duke ofruar turne vetëm për një rreth miqsh na çojnë atje ku jemi sot. Pavarësisht nëse keni interes për pikturën, shikimin e shpendëve, Luftën e Parë Botërore, II, epokën komuniste. Shqipëria ka diçka për të gjithë.  Ne ju tregojmë vendet që do t'i ndajmë me familjen dhe miqtë tanë.  Ky është çelësi i suksesit tonë, nuk ka asgjë të "komercializuar" në turnetë tona. Misioni ynë është të mbrojmë, promovojmë dhe ruajmë gjithçka që ky vend ka për të ofruar mikpritjen tradicionale shqiptare. 

MBROJ, RUAJ, PROMOVO

Filozofia jonë që nga fillimi ka qenë gjithmonë që ne duhet të ofrojmë një përvojë autentike shqiptare duke ruajtur trashëgiminë tonë kulturore dhe duke respektuar burimet tona natyrore. Ne jemi të përkushtuar për kënaqësinë e cilësisë më të lartë për mysafirët tanë, ndërsa i japim mbrapa komunitetit lokal. Ne promovojmë, ruajmë dhe mbrojmë trashëgiminë tonë kulturore me çdo turne që operojmë. Kjo është qendra e moralit tonë. 

Të qenit një operator turistik i përgjegjshëm është thelbi i turneve tona. Përveç krijimit të përvojave me ndikim, ne jemi gjithashtu konsumatorë vendas. 

small164.png

GJEOTURIZMI

Gjeotourizmi është themeli kryesor i kompanisë sonë.  Puna jonë është më e kënaqshme kur mund të ndajmë historinë, ushqimin, verën, artet, muzikën, traditat e lashta dhe mrekullitë natyrore të vendit me bashkëudhëtarët tanë. Nëse jeni një entuziast i historisë, angazhoheni në udhëtime aventureske ose e konsideroni veten një "ushqyes", ne do të krijojmë diçka të veçantë për ju ose grupin tuaj. Ofertat tona aktuale të turneut përforcojnë angazhimin tonë të thellë për ruajtjen dhe qëndrueshmërinë historike. Ne jemi të ngazëllyer të ndajmë me ju turnetë dhe programet tona ekskluzive të krijuara, çdo herë, në bashkëpunim me mysafirët tanë.

plant14.png

UDHËTIM I PËRGJEGJSHËM DHE QËNDRUESHMËRIA

Ruajtja e trashëgimisë kulturore është një sfidë e madhe sot në Shqipëri. Dëshira për të ekspozuar, krijuar destinacione dhe për të tërhequr turistë mund të jetë e dëmshme për ruajtjen e vendit. Kjo është arsyeja pse ne besojmë se duke qenë një operator turistik i përgjegjshëm dhe duke udhëhequr me shembull të tjerët do të bëjnë të njëjtën gjë. Pra, ndarja me ju e aktiviteteve të "turizmit të ngadaltë" është një pjesë jetike e çdo turneu që ne ofrojmë.  Our Own Expeditions promovon fuqishëm Lëvizjen Slow Food në Shqipëri. Në të gjitha turnet tona, ne kërkojmë anëtarë të SLOW FOOD të cilët janë institucione/persona të përkushtuar që kanë zgjedhur së bashku të ndikojnë në mënyrën se si kultivohet, prodhohet dhe konsumohet ushqimi lokal. Kjo lëvizje Slow Food është vetëm një mënyrë për të mbrojtur kulturën tonë lokale. A ka mënyrë më të mirë për ta bërë këtë sesa të ofrojmë ushqim të shëndetshëm që rritet në vend në harmoni me natyrën, klimën dhe stinët tona? Kjo është një recetë e sigurt për të siguruar ushqim të mirë të shëndetshëm, ushqim më të shijshëm me cilësinë më të mirë.  

bottom of page